Jij bent de piloot !

Bestuur onze FULL MOTION

Airbus A320 simulator

Uniek in Belgie !

Klaar om zelf te vliegen met familie en vrienden? Er is plaats voor 6 personen aan boord van de simulator. Je hoeft nog helemaal niets te kennen van de vliegwereld. Er is gepersonaliseerde stap voor stap begeleiding zodanig dat je alles volledig zelf kan doen. Voor ervaren simmers of beroepspiloten hebben we doelgerichte paketten waarbij de simulator autonoom gebruikt kan worden.

Verschillende arrangementen zijn bechikbaar en bovendien werken we met service op maat. Teambuilding, HR assessments en zelfs één- of meerdaagse arrangementen gecombineerd met een vlucht in een sportvliegtuig behoren tot de mogelijkheden.

ONS AANBOD

Publieke vluchten

Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator
Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator

een ervaring voor iedereen

basis paketten

Bij Northsea Flight Simulation kan je opstijgen met familie, vrienden of gasten en vliegen naar één of meerdere luchthavens wereldwijd in onze unieke en bewegende Airbus A320 simulator. Ervaar authentiek hoe het is om een groot passagiersvliegtuig te besturen. De realistische cockpit, het adembenemende 220° graden beeld en het full motion bewegingssysteem zorgen voor een ultieme beleving en onvergetelijk avontuur. We begeleiden zowel beginners als gevorderden de lucht in en dit volledig gepersonaliseerd. Neem als piloot plaats op de stoel van de Captain en kies zelf jouw co-piloot. Er is plaats voor nog vier andere personen aan boord van de simulator. Wisselen van plaats kan tijdens de vlucht. Onze begeleidende piloot helpt je met tips, trucs en hints de Airbus A320 te beheersen.

gepersonaliseerde aanpak

Na reservatie van een pakket nemen we contact op en wordt er afgesproken wat er tijdens de gereserveerde simulator tijd op het programma staat. Per pakket hebben we een standaard programma, aangepast aan de gereserveerde tijd. Maar dit is niet bindend en daarom wordt er steeds, na reservatie, contact opgenomen om het definitieve programma te bespreken. Mogelijkheden zijn niet limitatief en enkel als aanwijzing :

- Vlucht van luchthaven A tot luchthaven B (standaard programma)
- Specifieke vlucht naar keuze (vooraf te bespreken)
- Uitdaging in speciale omstandigheden, slechte zichtbaarheid, turbulentie, onweer ...
- Online vlucht Vatsim of Ivao al dan niet met een Virtuele Airline.
- Cursus A320 basic of gevorderd, IFR procedures ... (cursus kan ook in groep worden gegeven)
- Neem de controle over nadat de piloten bewusteloos zijn en landt de Airbus op aanwijzingen via radio
- ...

Business

teambuilding2

TEAMBUILDING - HR

Speciaal voor bedrijven hebben wij verschillende teambuilding sessies, de samenwerking in en om de cockpit zorgt voor het aanscherpen van de onderlinge banden. Daarnaast is de cockpit de ideale omgeving om allerhande HR sessies uit te voeren, al dan niet verbonden met de luchtvaart. Dit alles onder begeleiding van een deskundig team. Neem contact op met ons team voor een op maat gemaakt arrangement. 

CREW RESOURCE MANAGEMENT

In de jaren 70 ontwikkelde de NASA Crew Resource Management trainingen om de luchtvaart veiliger te maken. De effectiviteit en het succes van deze trainingen zijn niet onopgemerkt gebleven in andere branches en zijn inmiddels veelvuldig gevolgd in de bedrijfswereld en de medische sector. Bij ons wordt in de simulator aangeleerd om te communiceren en samenwerken onder druk. De teamtrainingen worden gegeven door instructeurs en managementconsultants. Focus wordt gelegd op heldere en open communicatie, duidelijke doelen, gedeeld leiderschap en taakverdeling en vertrouwen in het team.

Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator

hebt u last van vliegangst ? wij bieden een oplossing

Vele mensen kampen met een vorm van vliegangst, soms heel extreem waardoor in een vliegtuig stappen zelfs niet kan. Soms ook minder erg maar toch zeer vervelend. Wij hebben een programma op maat waar we je over deze angst heen helpen. Professionele begeleiding in een kader van rust en vertrouwen, zonder druk of verplichtingen.  Neem met ons contact op voor meer info.

professionals

FLIGHT TRAINING FOR PROFESSIONALS

Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator

procedure training

The simulator is an exact replica of the actual Airbus A320, allowing general to type specific training. The simulator is available with instructor or can be hired for solo flight operations (external instructor allowed)

airline interview preparation

Total package to prepare candidates for the airline interview. The Full Motion will create the extra stress just as will be experienced during the interview.

Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator
Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator

free session

During the free session, the pilot(s) are fully in control of the simulator and will decide the training or missions to complete

recruitment and selection

Our facility is available to airlines or ATO’s willing to expand their services. Full or partial selection, screening and recruitment.

Please contact us with your requirments or requests.

Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator
Northsea Flight Simulation - Full Motion Airbus A320 simulator

Wat is nu Full Motion en wat maakt dit bewegingssysteem zo speciaal ?

Er zijn veel simulatoren waar inderdaad de simulator zelf een mooie representatie is van de echte cockpit en waar ook een goed beeld is van de buitenwereld maar jammer genoeg zonder beweging. Maakt deze beweging dan echt het verschil? Wel ja inderdaad. Stel je eens voor dat je naar een pretpark gaat en je in een achtbaan zit dat niet beweegt. Weg is het gevoel en de echte beleving. In een simulator is dit net hetzelfde.

Het is niet voor niets dat de professionele Level-D simulatoren, enkel gebruikt voor de opleiding van piloten, voorzien zijn van een Full Motion bewegingssysteem. Enkel zo voel je wat je in een echt vliegtuig ook zou voelen.

Maar wat betekent nu Full Motion ? Wel er bestaan verschillende bewegende systemen, zoals 2 assen (met enkel voorwaartse en zijdelinkse beweging), systemen met 3 assen (met bijkomende op en neerwaartse beweging, dikwijls worden deze systemen ook voorgesteld als Full Motion, maar dit is niet correct. Enkel en alleen de 6 Assen systemen, met 6 graden van vrijheid mogen Full Motion systemen genoemd worden. Dit is zo omdat enkel deze systemen in staat zijn om alle mogelijke bewegingen uit te voeren (pitch, roll, heave, surge, sway en Yaw). Het resultaat is dus een simulator dat alle mogelijke vluchtbewegingen en effecten kan uitvoeren met een realisme zoals in het echte vliegtuig.

Onze simulator is uitgerust met een dergelijk Full Motion system en is daardoor uniek in België en bovendien toegankelijk voor iedereen aan zeer betaalbare prijzen. Om je een idee te geven, een Level-D (full motion simulator) kost meer dan een echt vliegtuig.

Alleen bij ons krijg je dus het volledige pakket, zonder er meer te moeten voor betalen !